Zincirleme Kaza: Yabancılaşma (Gençlik Oyunu, Aysel Sarıca)

TEMA: Yabancılaşmanın yaşamımızda yol açtığı tahribatlar.

HEDEF KİTLE: 14 yaş ve üzeri

KARAKTERLER: Denek İşçi, Koro, İşveren (Münir Bey), Personel Müdürü (Mehmet Bey), Ar-Ge Müdürü (Hasan Bey), Ahmet Usta, Birinci İşçi, İkinci İşçi, Üçüncü İşçi, Küçük Çocuk, Lise Öğrencisi, Entelektüel ve Arkadaşı, Yaşlı Amca ve Yaşlı Teyze, Simitçi, Anne, Birinci Erkek Çocuk, İkinci Erkek Çocuk, Ar-Ge Elemanı, Denek İşçinin Eşi, Yeni Usta, Spiker (Fondan seslendirilir), Horoz, Tavuk, İnek.

ZİNCİRLEME KAZA: YABANCILAŞMA (AYSEL SARICA)

PERDE 1 SAHNE 1

(Koro, işçiler, Ahmet Usta, Müdürler ve Patron kara giysiler giymiştir. Sadece Denek İşçi beyaz giyinir. Denek İşçi oyunda üretilen bir robotu temsilen, aptallaştırılmış karakterdir. Ahmet Usta’nın kasketi vardır. Bu kasket 7. sahneye kadar Ahmet Usta’nın başındadır. Koro seslendirmeye başlar.)

KORO: Uzaklaş gömül kendine sadece kendini düşün. Kör, sağır, dilsiz ol. Güvenme kimseye. Kapat kapılarını sıkıca sürgüle.

(Denek İşçi makine başında ruhsuz çalışırken patron, yöneticiler gelir, Ahmet Usta ile Denek İşçinin çalışmasını değerlendirirler.)

İŞVEREN: Nasıl gidiyor Mehmet Bey?

MEHMET BEY: Gayet iyi efendim.

İŞVEREN: Güzel, ne konuşuyor ne duyuyor ne de görüyor, Çalışma temposu nasıl peki?

MEHMET BEY: On dört saat sorunsuz çalışabiliyor, henüz kapasitesi on altı saate çıkmadı Münir Bey. Gözlemlerimiz sürüyor. Ar-Ge ile sürekli iletişim halindeyiz.

HASAN BEY: Evet efendim doğrudur. Elimize sürekli rapor geliyor, değerlendiriyoruz. Gelişmeler umut verici.

İŞVEREN: Güzel. Bu üretim bizim için çok önemli. Sizlerden isteğim, bu projenin sorunsuz sonuçlanması. Peki, süre açısından ne diyorsunuz Hasan Bey?

HASAN BEY: Münir Bey on gün içinde hedefe ulaşmış olacağımızı umuyorum.

İŞVEREN: Sürekli başında duruluyor değil mi?

MEHMET BEY: Bu konuda Ahmet Usta’yı görevlendirdik. Merak etmeyiniz efendim.

(Denek işçinin yanında duran Ahmet Usta’yı işaret eder. Ahmet Usta ‘evet’ anlamında başını hafif eğer saygıyla.)

İŞVEREN: Aferin çocuklar. Konuya gösterdiğiniz önem beni mutlu ediyor. Gelecek toplantıda iyi haberler bekliyorum sizden. Kolay gelsin.

(İşveren sahneden çıkar. Ahmet Usta müdürü Mehmet Bey’in yanına yaklaşır.)

AHMET USTA: Müdürüm, Münir Bey bu işi niye bu kadar önemli buluyor?:

MEHMET BEY: Ahmet Usta çünkü bu proje firmaya çok para kazandıracak. Düşünsene bir işçi iki, bilemedin üç işçinin işini yapacak. Ek iş gücüne ihtiyaç duymayacak patronlar. İşçilerle sorun da yaşamayacaklar. Bütün işçiler tepkisiz çalışacak. Sadece işlerini düşünecekler. Bütün zamanlarını iş için harcamış olacaklar. Sen de biz de onlarla tartışmayacağız bile. İstemez misin böyle bir şey.

AHMET USTA: İsterim istemez olur muyum müdürüm de işsiz kalırsak ne yapacağız?

MEHMET BEY: Bunu senin düşünmene gerek yok, bugüne kadar, özel durumlar hariç, hiç usta çıkardık mı işten Ahmet Usta. İşini layıkıyla yapana kolay kolay bir şey olmaz. Şimdi sen işini düşün. Deneğimize dikkatini ver.

AHMET USTA: Haklısınız efendim. Siz hiç merak etmeyin.

PERDE 1 SAHNE 2

(Yabancılaşmanın üretim yaşamına etkisi canlandırılır. Bir fabrika. Makine başında işçiler)

-YEMEK PAYDOSU

(Ses fondan gelir emir tonunda söylenir. İşçiler yemek masasına oturur. Aralarında konuşmaya başlarlar. Bir tek Denek İşçi makine başında kalır. İşçiler kendi aralarında konuşurken sohbeti yine Ali Baba’nın şarkısının sözleriyle yaparlar. Kimi ailesindeki sorunu kimi sevincini kimi aşkını bu şarkının sözleriyle anlatır.)

BİRİNCİ İŞÇİ: Ali Baba bir öfkelendi bana bizim çiftlik zaten küçük. Horoz gibi başladık ötmeye. Ü ürü üüü. Yetmedi Ali Baba bu inek nerde kaldı diye hayıflandı durdu. Başladık ondan sonra Mö mööö diye aramaya.

İKİNCİ İŞÇİ: Ya sorma bizim çiftlikte ne oldu biliyor musun? Horoz gibi öt benim tavuğun nazlanacağı tuttu. Buluşmaya gelmedi. Gittim penceresinin altında içli içli öttüm. Ü ürü üüü neyse çıktı da pencereye, başladı gıdaklamaya. Gıt gıt gıdaaak gıt gıt gıdaaaak. Tamam, bi sus artık demediğim kalmadı. Kontrolden çıktı.

ÜÇÜNCÜ İŞÇİ: Möö mööö möööh be mööhhh ne güzel anlatıyorsunuz. Benim anlatacak bir hikâyem ne zaman olacak? Möööö… Bizim Ali Baba’nın çiftliğine ne zaman sıra gelecek? Mööö…

(Makine başına geçerler. Çalışmaya devam ederler. Zil çalar.)

BİRİNCİ İŞÇİ: ( Türkü tonunda Ali Baba’nın Çiftliği şarkısını söyler.) Ali Baba’nın bir çiftliği var. Çiftliğinde horozları var ü ürü üüü. Ali Baba’nın bir çiftliği var. Çiftliğinde inekleri var. Mö mö mö var diye bağırır.

İKİNCİ İŞÇİ: Arabesk tonunda söyler Ali Baba’nın şarkısını. Ali Baba’nın bir çiftliği var. Çiftliğinde horozları var ü ürü üüü. Ali Baba’nın bir çiftliği var. Çiftliğinde inekleri var. Mö mö mö var diye bağırır.

ÜÇÜNCÜ İŞÇİ: Diğer işçi, arkadaşlarına kızmıştır, bağırarak söyler Ali Baba’nın şarkısını. Ali Babada Ali Baba. Çiftlikte çiftlik. İnekti, horozdu, tavuktu yeter be bi susun ya bi susun.

( Ahmet Usta sahneye girer.)

AHMET USTA: Yeni siparişler var daha bu ne gürültü. Az konuşun biraz. Kendinizi işe verin. Müdürlerden biri görse ne yapacaksınız? İşinizden mi olmak istiyorsunuz. Gözünüzün yaşına bakmazlar billâh. Kapıda kaç işsiz var haberiniz var mı? Bu iş bu imkân onların elinde olsa harıl harıl çalışırlar.

( İşçiler başlarını öne eğip hızla çalışmaya başlar makineleri başında. Ahmet Usta Birinci İşçi’nın yanına yaklaşır)

AHMET USTA: Sayı ver, kaç adet?

BİRİNCİ İŞÇİ: 100 adet Usta

AHMET USTA: İki saatte bu kadar öyle mi? (İkinci İşçi’ye döner.) Senin ki kaç adet?

İKİNCİ İŞÇİ:120 adet Ahmet Usta.

AHMET USTA: (Üçüncü İşçi’ye döner) Sen sayını ver.

ÜÇÜNCÜ İŞÇİ: 85 Usta.

AHMET USTA: (Denek İşçinin yanına geçer, son sayısına bakar) 215 Adet. Bunun kadar olmanızı beklemiyoruz hadi ama sayınız kötünün kötüsü. Bu gidişle size yol verirler benden söylemesi. Yakında hepinizin yerine bir tek onu çalıştırırlar demedi demeyin. Daha çok yarışın. Kendinizi ispat edin hadi. (Koro devreye girer)

KORO: Uzaklaş gömül kendine. Sadece kendini düşün. Kör, sağır, dilsiz ol. Güvenme kimseye. Kapat kapılarını sıkıca sürgüle.

PERDE1 SAHNE 3

(Yabancılaşmanın aileye etkisi canlandırılır bu sahnede. Anne bir yandan ütü yapar, bir yandan yemeğe bir yandan da çamaşıra elini atar. 1 Erkek Çocuk banyoya girer. Anne ütü masasının yanına gider, kumaş pantolonu alır. 1. Erkek Çocuk banyodan çıkar. Anne pantolonu oğluna tutar. 1. Erkek Çocuk elinde pantolonuyla sahneden çıkar. Anne yemek masasını hazırlamaya başlar.

(Kapı çalar.)

2. Erkek Çocuk içeri girer. Ceketini askıya asar ve annesinin karşısında midesini ovuşturur. Anne mutfağa gider. Yemek tenceresini masaya getirir. Zil çalar. Denek İşçi, evin babası olarak eve girer. Masada buluşurlar. Yemekle birlikte sohbet başlar. Sohbet Ali Baba şarkısının sözleriyle yapılır. Sohbete Denek İşçi katılmaz. Sadece yemek masasında oturur. Tüm sahne boyunca sessizdir. Yemez, içmez, konuşmaz. Robot gibi kim konuşursa ona bakar. Diğer aile üyeleri sohbete başlar.

(1 Erkek Çocuk ilköğretimde yaşadığını anlatır)

1 ERKEK ÇOCUK: Ali Baba’nın bir çiftliği vardı. Horozlar geldi. Ötmeye başladılar

2.ERKEK ÇOCUK VE ANNE: Ü ürüü üüü

(2. Erkek Çocuk lisede yaşadığını anlatır. Arkadaşının nasıl canını sıktığını üzgün tonda anlatır.)

2. ERKEK ÇOCUK: Ali Babanın çiftliğinde Ali Baba geldi sonra inekler geldi. Hep bir ağızdan bağırdılar.

1. ERKEK ÇOCUK VE ANNE: (Vah vah der gibi) Möö möööö mööö mö

(Annenin günü güzel geçmiştir. Keyifle anlatır. Anne ya tavuk ya da inek taklidiyle güler.)

ANNE: Ali Baba’nın çiftliğinde horozlar vardı bir güzel öttüler.

1.VE 2. ERKEK ÇOCUK: Ü ürü üüüüüü

ANNE: Ya ineklere ne demeli horozlardan, tavuklardan aşağı kalırlar mı?

2. ERKEK ÇOCUK: Möö mööö mööö mööhhh

TÜM AİLE: (Kahkaha atar) Mööö mööö möööhhh

ANNE: Ya eşekler ah eşekler nasıl da kıskandılar diğerlerini. Başladılar anırmaya

TÜM AİLE: A ii a ii a iii

ANNE: Ali Baba’nın çiftliği işte. Tavuklar yine başladılar, adeta coştular. Gıt gıt gıdak gıt gıt gıdaakkk gıt gıt gıdaakkk Hadi artık yarın okul var iş var erken kalkacağız. Gıt gıt gıdaaakkkk.

(Sahne kararır.)

PERDE 1SAHNE 4

( Otobüs durağı, insanlar otobüsü beklemektedir)

KÜÇÜK ÇOCUK: Ali babanın bir çiftliği var. Çiftliğinde horozları var. Ü- ürüü-üüü diye bağırır çiftliğinde Ali Baba’nın.

(Elinden tutan annesi çocuğa bakar, çocuk şarkıyı bir bebeğin söylediği gibi söyler)

YAŞLI AMCA: Ali babanın bir çiftliği var. Çiftliğinde horozları var. Ü- ürüü-üüü diye bağırır çiftliğinde Ali Baba’nın.

( Yanındaki yaşlı teyze yaşlı amcaya bakar, yaşlı amca şarkıyı bir yaşlının söylediği gibi söyler)

(Simitçi geçer yanlarından)

SİMİTÇİ: Ali babanın bir çiftliği var. Çiftliğinde horozları var. Ü- ürüü-üüü diye bağırır çiftliğinde Ali Baba’nın.

(Sahneden çıkar.)

ENTELEKTÜEL: ( Yanındaki arkadaşına aydınvari bir dille konuşur, yanındaki arkadaşı dikkatle dinler) Ali babanın bir çiftliği var. Çiftliğindeki konjonktüre göre horozları var. Ü- ürüü-üüü diye bağırır çiftliğinde Ali Baba’nın. Ali Baba’nın bir çiftliği var. Oldukça stratejik bir çiftlik. Çiftliğinde ekonomik krize yol açabilecek inekleri var. Mö mö mö diye bağırır, borsalar çalkalanabilir çiftliğinde Ali Baba’nın. ( Otobüs gelir ve sahne kararır)

PERDE 1 SAHNE 5

(Denek İşçi Ar-Ge tarafından test edilecektir. Ahmet Usta Denek İşçinin başında bekler. İçeriye Ar-Ge Müdürü Hasan Bey ile Ar-Ge elemanı gelir.)

HASAN BEY: (Denek İşçinin omzuna dokunur.) Seninle biraz konuşmak istiyoruz.

DENEK İŞÇİ: (Tepkisizdir.)

HASAN BEY: Sana sorular soracağız. Bu soruları içinden geldiği gibi cevaplamanı istiyoruz.

DENEK İŞÇİ: (Sessizdir)

AHMET USTA: Dilini yuttu galiba.

HASAN BEY: Ahmet Usta karışma sen. (Deneğe döner). Bak bize güvenebilirsin. Konuşman aleyhinde kullanılmayacak. Sorulara ne hissediyorsan tamam mı bizi memnun etmek gibi bir derdin olmadan cevap ver lütfen. Şimdi böyle olması bizim için çok önemli. Şuan tamamen kendinsin.

AHMET USTA: Bi de kesik kesik konuşmasın, hıçkırık oluyor bende.

(Herkes kızgınlıkla Ahmet Usta’ya bakar, Ahmet Usta başını eğer ve susar)

DENEK İŞÇİ: Sessizdir.

HASANBEY: İsmim Hasan, bana Hasan Bey diyebilirsin. Senin ismin nedir!

DENEK İŞÇİ: Susar

HASAN BEY: (Yanındaki elemanına döner bu böyle olmayacak anlamında başını sallar. Sonra yine Denek İşçiye döner.) Peki, o zaman sana bir isim verelim. Ali olsun ismin.

AHMET USTA: Nihayet müdürüm ya bir ismi olsun valla. Bi Murat diyorum Bi Osman diyorum.

DENEK İŞÇİ: Susar.

HASAN BEY: Ya supanallaaahhh bi sus Ahmet Usta bi sus. Bırak işimizi yapalım, yoksa çık dışarı.

AHMET USTA: Sustum valla da sustum

HASAN BEY: Bi ayar yapalım (İşçinin arkasına geçer, bir şeylerle uğraşır. Sorar) İsmin ne.

DENEK İŞÇİ: Ali

AHMET USTA: Vay anasını, adamın ayarı bozukmuş.

HASAN BEY: 14 saat çalışırken yoruluyor musun?

DENEK İŞÇİ: Hayır efendim

HASAN BEY: Para yetiyor mu?

DENEK İŞÇİ: Şükür

HASAN BEY: Yorgunluk oluyor mu?

DENEK İŞÇİ: Evde yemekten sonra işe gelene kadar uyumak beni kendime getiriyor

HASAN BEY: Yakında çalışma süreni biraz daha artırmayı düşünüyoruz. Buna kendini hazırla tamam mı?

DENEK İŞÇİ: Peki efendim.

KORO: Uzaklaş gömül kendine sadece kendini düşün. Kör, sağır, dilsiz ol. Güvenme kimseye. Kapat kapılarını sıkıca sürgüle.

PERDE 1 SAHNE 6

(Sahnenin diğer köşesinde ise Denek İşçinin evi hazırlanmıştır. Denek İşçi kapıyı çalar. Eşi kapıyı açar. Denek İşçi robot hareketlerle kanepeye geçip oturur.)

EŞİ: Aç mısın?

(Denek İşçi susar. Eşi yanına oturur. Mutsuzdur.)

EŞİ: Çok değiştin. Eski canlılığından hiç eser yok. Hep susuyorsun. Anlamıyorum nasıl bu hale geldin? Yalnızlaştın, yalnızlaştıkça beni kuruttun. Konuşsan eskisi gibi ne olur? Ne fayda di mi konuşsam ne fayda! Hoş bunları konuşmam bile lüks seninle. Bunları mı düşüneyim. Faturalarımı, çocukların okul masraflarını mı, iki haftadır yapamadığım Pazar alışverişini mi? Her gün makarna, hazır çorba yemekten bıktı çocuklar, kendimi çoktan geçtim. Üç yıldır 700 lira alıyorsun bi konuş artık müdürünle bi konuş Allah aşkına konuş.

(Denek İşçi tepkisizdir.)

EŞİ: Orada da tüm gün susuyorsun değil mi? 700 lira maaşla geçinemiyoruz be adam, anlasana! İş arayacağım bu gidişle haberin olsun.

(Denek İşçi ellerini açar göğe dua et mesajı verir.)

EŞİ: Yine dua öyle mi? Bu çaresizlik bize çok fazla. İstediğin gibi olsun. Yine dua ederim binlerce kez ederim yeter ki bu açlık bitsin.

(Ellerini açar. Ellerini amin diyerek yüzlerine sürerler.)

EŞİ: Çocuklar bir aydır seni görmeden yatıyor. Çok özlüyorlar. Bir gün hiç değilse bir gün onlar için erken gel. Bu gidişle sadece torunlarını seveceksin. Yine tepki vermeyeceksin dimi. Keşke bende senin gibi tepkisiz olsam. Taş kesilsem yerimden bile oynatmasalar. Hiç bir şeyi duymasam görmesem hissetmesem. Canım yanmasa. Canım demişken ameliyatımı parasızlıktan daha ne kadar erteleyeceğim. Sigorta karşılamıyor bu ameliyatı. Ali lütfen bir şey söyle çıldıracağım artık. Zaten zor olan hayatımı daha da zorlaştırma susarak. Her gece yaşamak için dua eden ben artık ölmek için dua eder oldum bak. Hayat çok anlamsız. Her dakikam acı içinde geçiyor. Canım ayrı ruhum ayrı acıyor. Yanımdasın ama yoksun.

(Denek öfkeyle önündeki sehpayı devirir eşine kapıyı gösterir. Israrlıdır.)

EŞİ: Anlamadım Ali beni kovuyor musun? Sana gerçekleri anlatmam suç mu? Hayır bir yere gitmiyorum. Bu saatte üstelik. Ben saçımı süpürge ettim size. Bir yere gitmem.

(Denek İşçi Eşini kolundan tutar.)

EŞİ: Bıktım senden anlıyor musun bıktım. Senin yüzünden kimseyi göremez oldum. Bütün çevremden koptum. Şimdi de kapı dışarı edilmek ha. Gitmem.

Denek İşçi onu hırpalamaya başlar zorla kapı dışarı eder. Eşi kapıyı yumruklar sahne dışında. Bağırır.

EŞİ: Bu saatte kime giderim, aç kapıyı aç. Çocuklarımdan koparamazsın beni. Bu saatte sokaklarda ne yaparım ben, namusunu düşün. Yıllarca bu kapıya bakıp bunun dışında asla olmamalıyım dedim. Bu evden kefenim çıkar ancak dedim. Açççç. Allah’ım bana yardım et. Koru beni. Kurtar beni. (Tüm gücüyle bağırır) Biri bana yardım etsin. Hatam nedir biri bana söylesin. Ne yapmam gerek söylesin. (Ağlamaya başlar. Denek işçi ruhsuz kanepede oturur. Televizyonu açar. TV’de maç vardır. Türkiye rakibine gol atar.)

SPİKER: Gooolllllll! Büyük başarı. Yaşasın Türkiye! Sonuç mükemmel. Finaldeyiz. Türkiye finalde sayın seyirciler. Mutluluktan ağlıyorum. Burada bu atmosferi yaşamanızı isterdim. Mili futbolcularımız büyük bir azimle bizi zafere ulaştırdılar. Bize tarifsiz duygular yaşattılar. Onları kutluyoruz. Yaşasın Türkiye!

DENEK İŞÇİ: (Ellerini havaya kaldırır gol sevinci olarak)

PERDE 1 SAHNE 7

(Sahnede toplantı masası vardır. İşveren müdürlerle oturmaktadır.)

MEHMET BEY: Gelen raporlara baktığımızda sonuçlar memnuniyet verici Münir Bey

İŞVEREN: Hımm çok iyi, Kapasite artışı gerçekleşti öyleyse.

HASAN BEY: Kesinlikle efendim. Şuanda on yedi saat kapasiteye ulaştık. Üç gün sonra bu gerçek hedefe ulaşmış olacaktır. On sekiz saatlik kapasite süreklilik kazanacak ve mekanizma sorunsuz çalışmaya devam edecek. Seri üretime geçebileceğiz..

İŞVEREN: Bunlar çok güzel haberler. Sizleri kutluyorum. E ne duruyoruz geçelim o zaman yerinde görelim deneğimizi.

( Sahnenin diğer köşesine geçerler. Denek işçi çok hızlı çalışmaktadır. Diğer işçiler ona göre daha yavaş çalışmaktadır. Ahmet Usta’nın bu kez kasketi yoktur başında ve işçilerin başında beklemektedir.)

İŞVEREN: Çok güzel bir tablo bu. Sonuç harika. Tekrar tebrik ederim. Mehmet Bey sonuçtan gayet memnunum. Başarıyı sağladığımıza göre ne yapılması gerektiğini biliyorsunuz. Şimdi önemli bir görüşme beni bekliyor.

(Sahneden çıkar.)

( Ahmet Usta Mehmet Beye yaklaşır.)

AHMET USTA: Müdürüm şimdi ile ne kastetti acaba Münir Bey? İçime bir kurt düştü.

MEHMET BEY: Şimdi Ahmet Usta bir işçi üç kişi gibi çalışıyor sen olsan ne yapardın?

AHMET USTA: İşinize karışmak ne haddime Mehmet Bey ben sadece merak ettim.

HASAN BEY: Mehmet Bey benim yetişmem gereken bir toplantı var. İzninizle yukarda görüşürüz.

MEHMET BEY: Görüşürüz Hasan Bey bende geliyorum.

(Hasan Bey sahneden çıkar, Mehmet Bey Ahmet Usta’ya döner.)

MEHMET BEY: Sende pek bir meraklıymışsın Ahmet Usta. (Sahneden çıkar.)

( Ahmet Usta eliyle başını yoklar. Şapkasının olmadığını fark eder. Şaşırır. Sahneye Ahmet Usta’nın kasketiyle robotlaştırılmış bir usta girer. Ahmet Usta işten çıkarıldığını anlar üzgün bir şekilde sahneden çıkar. Diğer işçilerde durumu anlar ve sahneden çıkarlar.)

(Yeni Usta metal müzik tarzında Ali Baba’nın Çiftliği şarkısını söyleyerek dans eder, Denek İşçi seri çalışır)

YENİ USTA: Ali Baba’nın bir çiftliği var çitiliğinde makineleri var tır tır tır tır tır tır diye çalışır çiftliğinde Ali Baba’nın.

(Yeni usta şarkı bitiminde dansına son verir.)

PERDE 1 SAHNE 8

(Sahnenin bir köşesinde bir yatak vardır. Ahmet Usta yatmaktadır. Ahmet Usta rüyadan uyanır. Büyük bir kâbustur gördükleri.)

AHMET USTA: Oh be rüyaymış. Ne rüyası ya kâbustu. Kan ter içinde kaldım. Fabrikayı robotlara emanet ediyorlar. Bizi kovuyorlar. Rüyada işten olmak ne anlama geliyor acaba. Aman neyse rüyaydı geçti işte. Bugün ne güzel Pazar iş yok. Havada güzel çıkıp biraz hava alayım. (Saatine bakar)Ooo iyi uyumuşum yahu. (Yerinden kalkar üzerini düzeltir. Dışarı çıkmak üzere hamle yaparken duyduklarına inanamaz. Duydukları Horozun Tavuğun sesleridir.)

-Gıt gıt gıdaakkk ha haa haaa

-Ü ürü üüüü ha haa hahaaa

(Sahnenin diğer köşesi sokaktır. Sokakta Horoz İnek Tavuk vardır Hepsinin yüzü çok mutludur. Denek İşçi ile Robot Usta siyah giyimlidir, Horoz ve İnek’in köpekleridir, boyunlarında tasma vardır. Horoz Denek İşçiyi İnek Robot Ustayı gezdirirler. Horozun İneğin ve Tavuğun ellerinde kitap vardır. Ahmet Usta kapısını açar ve gördüklerine çok şaşırır.)

AHMET USTA: Uyanıkken hayvanın insan gezdirmesi ne anlama geliyor uykumda bir sorayım kendime.

3 Yorum

  1. sevgi diyor ki:

    Aysel Hocam oyunu çok beğendim. Kaleminize sağlık!

    Cevaplamak için giriş yapın
    • Aysel SARICA diyor ki:

      İlginize teşekkür ederim.

      Cevaplamak için giriş yapın
  2. Aysel SARICA diyor ki:

    Oyun hakkında soracağınız bir soru veya danışmak isteyeceğiniz bir durum için mail adresim

    Cevaplamak için giriş yapın

Yorum Yapın

Yorum yapmak için buradan giriş yapmalısınız.