Cam boncuk sanatının önemli isimlerinden Michaela Maria Möller İstanbul’da
25 seneyi aşkın bir zamandır camla çalışmakta ve Avrupa’nın en önemli can sanatçılarından biridir. Almanya Aachen ‘de Gestaltende Handwerke Akademisin’de sanat ve tasarım bölümünden mezun olan Michaela Maria Möller 15 sene önce hobi olarak başladığı cam boncuk çalışmalarını geliştirerek farklı uygulamalarla birleştiriyor. Bu geliştirdiği teknikleri Türkiye’den Norveç’e kadar bir çok ülkede atölye çalışmaları yaparak cam sanatçılarına eğitimler vermiştir.Halen kendi atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı aynı zamanda Alman Cam Sanatçıları birliğine, Camsanatı NRW üyeliği Kamusal binalarda sanat ve zanaat BK-RLP grubunun liderliğini üstlenmektedir.
Avrupa’nın en önemli cam sanatçılarından biri olan Michaela Maria Möller, 22 – 26 Nisan Tarihleri arasında Beykoz Cam Ocağı Vakfı’na çok özel cam boncuk atölyesi vermeye geliyor. Yeni bir teknik öğrenmek, müthiş bir ustanın elinden bu sanata kendini yaklaştırmak ve sanata ilgisi olan herkes Beykoz Cam Ocağı Vakfı’na gelebilir.
Sıcak yumuşak camla çalışmak, cam boncukları ve daha fazlasını yaparken bir çok olasılıkları ve yeni yöntemleri keşfederek büyüleyen bir tekniktir. Michaela Maria Möller atölye çalışmalarında bir çok farklı teknikle uygulanarak yapılacak. Kullanılacak tekniklerden bazıları; Emaylar, murriniler, altın varaklar, içi boş cam boncuk yerleştirmeleri, boru çubuklar, alevle parlatma, kazıma… Kişilik ve yaratıcılık başarılı bir işin anahtarıdır. Camın yapımının yanında bu çalışma profesyonel iş hayatının ve marka oluşturmanın çeşitli yollarını irdeleyecektir.Öğrenciler kendi sınırlarının dışına çıkmak için; öğrendikleri ve geçmiş tecrübelerinden faydalanarak geniş teknik birikimlerinin, avantajını kullanmalılardır.
Rezervasyon için: 0216 433 36 93 ya da
Cam Ocağı Vakfı Hakkında:
Türkiye’nin ilk ve tek Cam Ocağı Vakfı, 2.500 m2’si kapalı olmak üzere, 20.000 m2 alana yayılan mekanıyla, Riva Nehri kıyısında, orman içindeki kampüsünde cam sanatını yaymayı ve cama ilgi duyanları cam sanatçılarıyla buluşturmayı amaçlıyor. Dünya standartlarında bir cam merkezi olarak hizmet veren Cam Ocağı Türkiye’de cam sanatının güzel sanatlar dallarından biri haline gelmesini hedefliyor. Cam Ocağı, Lino Tagliapietra, Dale Chihuly gibi dünya çapında isim yapmış cam sanatçılarını ağırlayarak, iki günlük ve iki haftalık yoğun programlarıyla farklı cam tekniklerini yerli ve yabancı öğrencilerle tanıştırıyor. Iki günlük atölye çalışmalarında katılımcılar cam üfleme, füzyon, kalıpla şekillendirme, boncuk yapımı gibi tekniklerle camla ilk tanışma fırsatını yakalıyor, iki haftalık yoğun atölye çalışmalarıyla kendilerini geliştirebiliyor. Sıcak cam üfleme, sıcak cam dökümü, kalıpla cam şekillendirme, füzyon, alevle çalışma, boncuk yapımı, kalıpla şekillendirilmiş cam boyama, gravür, mozaik, Venedik tekniğiyle cam mineleme gibi camın her dalından tekniklerle yapılan atölye çalışmaları, uluslararası cam sanatçılarının liderliğinde Mayıs-Eylül ayları arasına yayılıyor. Emay, mumla mücevher yapımı ve metal işleme gibi kısa atölye çalışmaları ise tüm yıl devam ediyor. Sanat ve doğayla iç içe bir gün geçirmek üzere Cam Ocağı’nı ziyaret edenler butik cam üretimini izleyebiliyor, küçük uygulamalar yapabiliyorlar. Ziyaretçiler ayrıca dünyaca ünlü sanatçıların eserleri, geleneksel Beykoz camından örnekler ve Cam Ocağı’nda üretim yapan başka markaların ürünlerinin satışa sunulduğu showroom’u gezebiliyor.
Son Yorumlar