Rotary Kısa Film Yarışması 2008

Dünya barışı ve sevgi üstüne kurulu 200 ülke ve coğrafi bölgede 33000 e yakın kulüple, 1.200.000 nin üzerindeki Roteryenin oluşturduğu bu sihirli çark, şimdi alışagelmişin dışında dünya halklarıyla iletişimin bir diğer boyutuna geçmektedir. Uluslararası Kısa Film yarışması modern sinema sanatı yoluyla yaratıcı kişiliklerin biraraya getirilmesi ve sinema sanatı yoluyla dünya barışına katkıda bulunmak için hazırlanmıştır.Festivale katılacak filmlerin konularının, Rotarynin dünya çapında uygulamakta olduğu, Dünya Barışı, Açlık, Temiz Su Kullanımı, Bebek Ölümleri, Çocuk ve Aile İletişimi,Sokak Çocukları gibi Temel konularda olması da, İletişimin görsel gücünü kullanarak bu uygulamaların geniş halk kitlelerine maledilmesi isteğidir.

Bu etkinliğimiz başta Rotary 2430 bölge olmak üzere tüm Türk ve Dünya rotary kulüplerinin destek ve olumlu katkılarıyla hazırlanmaktadır.

Festival her yıl Rotarynin kuruluş tarıhı olan 23 Subat haftasına denk gelecek şekilde başlayacaktır.Bu yılki tarıh 24-27 Subattır.

Yarışmada toplam süresi 15 dakikayı geçmeyen Kurmaca ve Animasyon türünde Kısa Filmler yer alacaktır. Filmlerinin Festivalde yer almasını isteyen yarışmacılar en geç 31 aralık 2008 Tarihine kadar filimlerinin DVD-Pal kopyasını tertip komitesine ileteceklerdir.

Bu Festival ilk olmasına rağmen uluslararası boyutta çok büyük ilgi ile karşılanmıştır ve Festivali büyük bir izleyici kitlesi izleyecektir.

Yarışma başvuru ve detayları için tıklayınız

Yorum Yapın

Yorum yapmak için buradan giriş yapmalısınız.