Yayan Ve Yılmaz’dan “Doğa Resimleri” Sergisi

Emel Ertürk Yılmaz_Gonca YayanDoğa Resimleri sergisi Basın-Yayın Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde açıldı.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç.Dr.Gonca Yayan’ın karışık teknik ve Yard. Doç.Dr. Emel Ertürk Yılmaz’ın suluboya eserlerinden oluşan sergi, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde yeni yıla “Merhaba” dedi.

Sergi davetlileri arasında yer alan, sergi açılış kurdelasını kesen ve bir konuşma yapan milletvekili Vahit Erdem, eserleri çok beğendiğini ve sanatçıları kutladığını belirterek” Bir milletin en önemli değerleri kültür ve sanattır. Sanat eğitimi alanlarımız artmış ve son yıllarda çok değerli sanatçılarımız yetişmiştir.Milletimizin de gözünü, ruhunu,beynini bu şekilde dinlendirmeye çok ihtiyacı vardır. Bu tür faaliyetlerin arkasındayım ve destekliyorum.” dedi.

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri Prof.Dr.Güler Somer, Doç.Dr.Olcay Şendil, Doç,Dr.Gülsüm Parlar ve diğer sanatçıların destek verdiği sergide,yılların kurukahvecisi Mehmet Efendi de, 2 dakikada hazırladığı nefis Türk kahvesi ile sanatçılara katkı sağlarken, ikram ettiği Türk kahvesi ile davetlilerin gönlünü fethetti.

Ana tema simgesel kuşlar

10. kişisel sergisini açan Gonca Yayan sorularımıza verdiği cevapta, “Çalışmalarda daha ziyade mum batik, bağlama batik, yazma ve ebru sanatlarını kullanarak, karışık teknik resimler üzerinde yoğunlaştım. Doğa, temel ilham kaynağımı teşkil etmiş; doğada bulunan çiçek, kuş ve orman motifleri bu sergimdeki çalışmalarımın ana konusunu oluşturmuştur. Bilhassa Türk Edebiyatında ve İslam dininde hayalî simgeler olarak kullanılan zümrüd-ü anka kuşu, tutî kuşu ve simurg ilgimi çekmiş ve kuş motifli resimlerimde bu önemli simgesel kuşlar ana tema olarak ele alınmıştır.

Tabiatta bulunan, binbir türlü renkle bezenmiş çiçekler, canlı renkleriyle beni her zaman cezbetmiş ve bu sergimde mutluluk simgesi olarak ele aldığım resimlerimde yerlerini almışlardır”diyor..

Yayan’ın 23,Yılmaz’ın 53 eserinin yer aldığı sergi, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’nde(Ceyhun Atıf Kansu Cad. No.122 Balgat) 15 Ocak’a kadar ziyaret edilebilir.

Haber: Halim Utlu

Yorum yapın

Yorum yapmak için buradan giriş yapmalısınız.