Anadolu’nun Sahibi Var
Sait Zaimkeleş, boyaya yüklediği anlamlarla Anadolu insanını tuval ve heykelleri ile anlatacak. 13 Kasım tarihinde Nişantaşı Sofa Otel Sanat Salonu’nda tarihinde açılacak olan ‘Anadolu’nun Sahibi Var / Son Hititli’ sergisi 5 Aralık’a kadar sanatseverler ile buluşacak. Eserlerin bir kısmını içeren ön sergilemesi 7 Kasım’da Lütfü Kırdar’da açılacak olan İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda, Contemporary Erbil Standı’nda izlenebilecek
Sait Zaimkeleş, Anadolu Uygarlıklarından beslenerek oluşturduğu eserleri ile hazırladığı 24. Sergisi ile sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. Sanatçının yaşadığı coğrafyadan bağımsız eser üretemeyeceğini savunan Zaimkeleş’in 31 resim ve 5 metal heykelden oluşan konsept sergisi 13 Kasım – 5 Aralık tarihleri arasında Nişantaşı Sofa Otel Sanat Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor olacak. Eserlerin 10 tablo ve 2 heykelden oluşan ön sergilemesi 7 – 10 Kasım tarihleri arasında Lütfü Kırdar’da açılacak olan İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı’nda, Contemporary Erbil Standında yer alacak.
Zaimkeleş, sanatçının kendi yaşadığı coğrafyanın politik, siyasi, sosyal ve yaşamsal tüm sorunları ya da değerlerinin güçlü tekniklerle özgün yaratımlara dönüştürebileceğini ifade ediyor. Kendi coğrafyasından beslenmeyen sanatçıların ise batı resminin kopyasından öteye geçemediklerinin altını çiziyor. Sait Zaimkeleş 2003 – 2013 tarihleri arasında oluşturduğu, sanatının on yıllık deneysel laboratuvar işlerinden örnekleri ‘Anadolu’nun Sahibi Var’ sergisinde sanatseverlerin beğenisine sunacak. 2 Aralık 2013 tarihine kadar ziyaret edilebilecek olan sergi farklı teknik ve malzemelerinin kompozisyonlarını akılcı bir tatla ve Anadolu göndermeleri ile sunacak.
Ön Gösterim:
İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
Tarih: 7 – 10 Kasım
Açılış
The Sofa Hotel Hall Arts, Teşvikiye Cd. 40-41A, Nişantaşı İstanbul
Tarih: 13 Kasım Çarşamba 2013
Saat: 18.00-20.00
Sait Zaimkeleş Hakkında:
1973 Sivas Koçgiri doğumlu olan sanatçı Gazi üniversitesi heykel ana sanat dalından mezun olup 1997 yılında Zerdüşt sanat galerisini kurdu. 2000 yılında 34 eserini Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve Hasankeyf te mağaralarda sergiledikten sonra tarihi Hasankeyf üstüne yapılan Ilısu baraj projesini protesto etmek için aynı yerde yaktı..2002 yılında Panzehir ve zemberek adı altında plastik sanatlarda yaratıcılık dergisini yayınladı. Doğanın ve çevrenin korunması için birçok aktivist etkinliğe katıldı ve organizasyonunda yer aldı. 24 kişisel sergisi olan sanatçı çalışmalarını bağımsız olarak İstanbul, İzmir ve doğduğu yer Koçgiri’de kendi atölyelerinde resim, heykel, fotoğraf film, seramik olarak birçok plastik sanatlar alanında üretmeye devam etmektedir.
Son Yorumlar