EVEREST YAYINEVİ İLK ROMAN YARIŞMASI 2009

- Everest Yayınları, Türk edebiyatına yeni yazarlar kazandırmak amacıyla, 2006 yılından bu yana her yıl bir roman ödülü vermektedir.

- Daha önce edebi hiçbir türde kitabı yayımlanmamış yazarların ilk romanlarıyla katılabilecekleri yarışmada yaş sınırı yoktur.

- Yarışmaya katılacak eserler, daha önce başka bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

- Yarışmaya gönderilecek roman dosyaları, bilgisayarda, A4 boyutunda dosya kâğıdına 12 puntoyla ve 1,5 satır aralığıyla yazılıp, 6 nüsha çoğaltılmış olmalıdır. Bu standart dışında kalan dosyalar değerlendirilmeyecektir. Ayrıca her nüshaya, romanın CD veya disket kopyası eklenmelidir.

- Yarışmacılar, yarışmaya tek bir eserle katılabilirler.

- Yarışmaya katılmak isteyenlerin dosyalarıyla beraber ayrı bir zarfla kısa yaşamöykülerini, posta ve e-posta adreslerini, telefon numaralarını içeren bilgileri Everest Yayınları, Ticarethane Sok. No: 53 Cağaloğlu-İstanbul adresine APS, kargo veya kurye ile göndermeleri gerekmektedir.

- Yarışmaya son katılma tarihi 29 Mayıs 2009′dur.

- Yarışma sonucu Eylül 2009′da basın yoluyla açıklanacaktır.

- Ödülü alan roman dosyası Ekim ayı içinde Everest Yayınları’nca kitaplaştırılacaktır.

- Ödül tutarı 3.000 YTL’dir. (Bu tutar, romanın ilk baskısının telifidir.)

- Seçici Kurul; Müge İplikçi, Semih Gümüş, Erendiz Atasü, İnci Aral ve Cemil Kavukçu’dan oluşmaktadır.

- Yarışmaya gönderilen dosyalar iade edilmeyecektir.

53 Yorum

  1. gülşah diyor ki:

    arkadaşlar bn bişey sorablrmiyim??bu yarışmanın son kartılım tarihi 29 mayı 2009 degl mi? yukarda bir arkadaş açıklnadı faln diyo da iyide daha yarışmnın son gönderme gününe glnmemiş nasıl açıklandı anyamadım??

    Cevaplamak için giriş yapın
  2. sfenksturk diyor ki:

    Saygı Değer Arkadaşlar;

    Görüyorum ki roman yazmayı kendine adamış birçok arkadaşımız var. Bende uzun bir süredir roman yazmayı düşünüyorum. Buradaki arkadaşlara benim bir önerim önerim var;

    roman yazmayı seven arkadaşlar buradan msn adreslerini yazarak bir dostluğun ve birliğin olşmasını sağlayabiliriz. İlk ben başlıyorum;

    Ben galip e-mail adresim

    Cevaplamak için giriş yapın
  3. candan diyor ki:

    2010da da böyle bir yarışma yapılcak mı acaba? gerçekten katılmak istiyorum ve geçen sene olduğu gibi bu senede kaçırmak istemiyorum?

    Cevaplamak için giriş yapın
  4. EDITOR diyor ki:

    Arkadaşlar,
    Everest Yayınevi’nin düzenlemiş olduğu İlk Roman Yarışması sonuçları yarışma sonuçlanma tarihinden ve ilgili kurumun sitesinde yayınlandıktan hemen sonra sitemizde yayınlanmıştır. Bu tür durumlarda arama butonunu kullanarak sonuca ulaşabilirsiniz.
    Everest Yayınevi İlk Roman Yarışması sonuçları için TIKLAYINIZ!

    Cevaplamak için giriş yapın
  5. enesbaba diyor ki:

    Merhaba arkadaşlar hepimize geçmiş olsun yarışmanın sonucu açıklanmıştır.Ben bizzat telefon açıp sordum Hamide Gönen kazanmış. 2. 3. yok. Romanlarımız başka bahara kaldı yazmaya devam edin.

    Cevaplamak için giriş yapın
  6. samet güler diyor ki:

    gerçekten de çok güzel bir yarışma yarışmaya 2010 da katılacağım bu yıl içerisinde yarışmaya katılacak olan arkadaşlara başarılar.

    Cevaplamak için giriş yapın
  7. EMRE TİMUR diyor ki:

    Böyle bir faaliyet için, görevli, sorumlu ve istekli herkese teşekkürlerimi sunuyorum… Ben de bu yarışmaya katılmaya gönüllü bir yazarım, benim sorum ikidir:

    1-) 2010′da düzenlenecek olan yarışma, tarihler ve katılım şartları, aynı mı kalacak?

    2-)Jüri üyeleri yıldan yıla değişiyor mu ve oylamayı nasıl yapıyor, birinciyi nasıl seçiyor? Puanlama yapılıp derecelendirmeye mi gidiliyor, yoksa yalnızca birinci mi seçiliyor? İkinci ve üçüncüye bilgi veriliyor mu?

    Cevaplamak için giriş yapın
  8. dilan ural diyor ki:

    ya yarısma sonucu artık acıklanıcak mı??

    Cevaplamak için giriş yapın
  9. Karga diyor ki:

    Yarışma zamanı gelince sitede yayınlanıyor.
    Bunun haricinde diğer yarışmalar için edebiyat yarışmalarına bakman yeterli.

    Cevaplamak için giriş yapın
  10. dilan ural diyor ki:

    yarışma ne zaman hangi sitede açıklanıyo acaba bilgisi olan var mı?

    Cevaplamak için giriş yapın
  11. dilan ural diyor ki:

    keşke bütün yazarlara bir fırsat verilse.. herkese başarılar desem mantıklı olmuyor bu durumda yarışmada sadece bir kişinin çıkması pekde hoşuma gitmiş degil. herkese Özgürce yazmak dİleğiyle… yazmaktan vazgeçmeyelim bence..

    Cevaplamak için giriş yapın
  12. diyor ki:

    Öhe öhe! Ne oluyor burada beya? Roman yazmak öyle Romanlar gibi göbek atmaya benzemez, emek ister, sabır ister ve ruh ister. Neyse, seneye belki katılırım bencağızım da, parayı da kaparım lüppedenek cebe! Sizler de okursunuz benim romanımı, kah kah ve kah kah kah muhahahaha!!

    Cevaplamak için giriş yapın
  13. REZAN SUNGUR diyor ki:

    Hiç durmadan hayatı sorguluyor kendi yaşama sebebimi algılamaya çalışıyorum. 19 yaşındayım hayat benim için ne kadar sürer bilmiyorum acele mi etmeli durup akışa mı kapılmalı … ne yapmalıyım hayatıma nasıl yön vermeliyim. İşte yazmak bütün bunlara bir cvp buluyor.

    Cevaplamak için giriş yapın
  14. Gökhan diyor ki:

    seneye bende katılıcam buna harbiden aklımda hoş bi roman var

    Cevaplamak için giriş yapın
  15. Hakkı ÜLKÜ diyor ki:

    Merhaba Kadriye hanım. Basit bir dille ama yanlışsız anlatılmış gerçek bir hikaye.Eline sağlık.Sevgiler

    Cevaplamak için giriş yapın
  16. Kadriye Coşar diyor ki:

    Merhaba!
    Yazmaktan yana tavır koyup, yarışmaya katılan herkese selam olsun! Kazanan arkadaşın emek vererek, bizlerle paylaşmaya çalıştıklarından; payımıza düşeni alarak, davranışlarımızda olumlu yönde değişimlere sepeb olması mutluluğunu yaşamasını dilerim. Kalemin gücüne inanlardanım. Yıllar önce on yaşındaki kızını acımasızca döven komşuma ulaşamamıştım; o anda tüm alıcılarını kapatmış durumdaydı kendisi! Neyse hatası çocuğunun bilmiyordum; gereğini yapmaya çalışıyordu sadece! Ama ben olayın üzerinden geçen saatlere rağmen etkisinden kurtulamayınca; herkesin uyuduğu saatlerde kalkarak çözümü kağıt ve kalemde aramaya çalıştım. Duygularımı ve beklentilerimi yazıya döktüm ve Özrün Anlamını Bilmeyen Büyükler başlığı altında yazmaya çalıştıklarımı, Yeni Asır Gazetesinin Okur Köşesine; göndererek rahatlamaya çalışmıştım. Çünkü çocuk ısrarla:
    – Özür dilerim anneciğim! Özür dilerim… Diyordu, hem de defalarca da demişti…
    İlerleyen günlerde yazım yayınlanmaya değer bulununca, bunu komşumla paylaştığımda:
    – Ben çocuğumu dövdüm, sen bunu yazıp gazeteye gönderdin, bir de sana para mı gönderdi gazete; öyle mi? demişti…
    – Aynen öye! demiştim…
    Kızını gönderdi bana, çıkan yazıyı görmek istedi. Bunu da kullanmaya çalıştım ve işe yaradı. Gazeteyi benden alıp, annesine götürmek için gelen dünya tatlısı, o küçük kızla bir anlaşma yaptım, kapı önünde ayak üstü, evlerimiz çok yakındı, öksürüklerimizi bile duyar bir durumdaydık:
    – Annen bu durumdan çok etkilendi. Gel bir anlaşma yapalım seninle. Bundan sonra annen seni döverek cezalandırmaya kalkarsa; sen bunu hisseder etmez, başla bağırmaya; Kadriye Teyze…. diye! İşe yarayacaktır dedim.
    Çocuk bile mantıklı buldu bu önerimi ve değerlendirdi. Ne zaman annesi eline bir terlik veya ot süpürgesi gibi evde bu işi kolaylaştıran nesneleri eline alsa; kızımıza ulaşamadan bunlar, o Kadriye Teyze… diye bağırmaya başladı! Ve çok ilginçtir; annesi bundan çok etkilendi ve eline aldığı ceza unsurunu bir daha kullanamamıştı! Ve o çocuk bunu çok sevmişti! Bazen annesi eline süpürgeyi almadan önce bağırabilme hızını yakalamıştı zaman içinde…
    İlgili köşe sorumlusunun bunu öğrenmesini de çok isterim aslında! Yazımı dikkate alıp, yayınlaması sonucunda, anlamlı güzel bir gelişmeydi bu aslında. Ben bunu kalemin gücü olarak yorumlamıştım kendi içimde! Bana ne demeyip; bunu davranışlarımıza yansıtabildiğimizde, benzer güzellikleri yaşayacağımıza inanlardanım. Bana ne! Yerine hep birlikte; ben ne yapabilirim? Değerini koyabilmemiz umuduyla, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım… Emekli Öğretmen Kadriye Coşar İzmir- Tire

    Cevaplamak için giriş yapın
  17. ömür Akarcan Tüven diyor ki:

    Günaydın,
    Cuma günü,yazdığım romanı yolladım.Hayatımda hiç bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum.Aslında çok önceden bitirmiştim fakat yazdıklarımı yollamak, yarışmaya katılma fikrinden daha da heyecanlı geldi bana.Bu yarışmaya katılma sebebim sadece günümüz insanlarına, gördüğüm ve şahit olduğum hayat hikayelerini tecrübe olabilmesi için hediye etmek oldu.Kazanmakta var kaybetmekte!Önemli değil aslında.Sadece bu yazdıklarımın değerli gördüğüm jüri üyelerinin eline gitmesi bile bana çok şey ifade ediyor.Bu yarışmayı düzenleyen yayın evine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor,başarılarının devamını diliyorum.

    Cevaplamak için giriş yapın
    • entellekt diyor ki:

      yazma ve gönderme amacın çok hoş sevgili ömür akarcan tüven. başarılar dilerim.

      Cevaplamak için giriş yapın
      • ömür Akarcan Tüven diyor ki:

        MERHABA,
        Bunca yorum içinden bana yazmanız ve başarı dileklerinizi yollamanız da sizin nazikliğiniz ve hoşluğunuz oldu.Başarılarınızın devamını içtenliğimle diliyor,güzel anılara vesile olmasını temenni ediyorum.Sevgiler!!

        Cevaplamak için giriş yapın
  18. emre diyor ki:

    romanı cd olarak mı yoksa çıktı olarak mı göndereceğiz
    acil olarak birisi cevaplarsa sevinirim

    Cevaplamak için giriş yapın
    • Abudik diyor ki:

      Hem çıktı alınacak, hem de cd ye kaydedilecek.
      İkisi birden gönderilecek.

      Cevaplamak için giriş yapın
  19. Nicksiz diyor ki:

    Genç yazarlar için bulunmaz bir fırsat.umarım edebiyat dünyasında sanatın maniye yenik düştüğü bu son zamanlar genç kalemlerin yeni kelimeleriyle doğasını bulacaktır.saygılarımla

    Cevaplamak için giriş yapın
  20. Mose diyor ki:

    Birçokları ödülden, komplo teorilerinden bahsediyor… Görüşüm bu konuların dile getirilmediği, yazarlık dışında hiçbir meziyete ihtiyaç duymayan insanların hayallerinin paylaşıldığı bir yarışma olması. Eserimin çalınması onu benden ayıramaz, o hala bana aittir ve çalınmaya değer bulunmuşsa bundan gurur duyarım. Yayınlanma sürecinde alacağım para ise sadece bir sonraki romanımı yazana kadar ihtiyacım olan maddiyat. O para az ise, az yer az içerim. Çok ise, yine az yer az içerim. Tabii tüm bunlar yazabilme özgürlüğüm bende saklı kaldığı sürece geçerli. Benim tek derdim bu, umarım siz diğer yazarların da uğraşı budur… Yazabilmek… Herkese gönülden başarılar dilerim.

    Cevaplamak için giriş yapın
  21. Dilan Asrıay diyor ki:

    Yazmak…Farklı bir aşktır…Romana ayıracak zamanım yok ve şimdilerde öyle öncekiler gibi yazabilecek kalemin de varlığına inanmıyorum. Ancak yeteneği olanlar sonuç alacaklarına inansınlar ya da inanmasınlar kesinlikle vazgeçmemeliler.Yazabilmenin kuralı budur. Bazen ayakta tutan tek güç olarak görüyorum. Çünkü kalemim sınır tanımaz, ya da bir azarlamayla susacak bir kalem de değilim. Yazarım diyenlere hodri meydan. Susturulmamalı hiç bir kalem. kendi reklamını yapıyorlar diyenler:)…Siz de kendi reklamınızı yapın. Katılmak da ayrı bir cesaret.

    Sınırları zorlamadan hiç bir sınır sizi zorlamaz…

    Cevaplamak için giriş yapın
  22. NEŞE SÖNÜK diyor ki:

    YARIŞMANIN ÇOK FAYDALI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. TOPLUMUMUZUN YENİ KALEMLERE İHTİYAKLARI VAR. GÜNÜMÜZ SORUNLARINA IŞIK TUTABİLECEK AYDIN KALEMLER… YARIŞMAYA İLGİNÇ, AYNI ZAMANDA DA YOL GÖSTERİCİ TEMAYA SAHİP BİR ROMANLA KATILACAĞIM. NASİP OLURSA. RABBİM DE İZİN VERİRSE KAZANMAM İÇİN HİÇ BİR ENGELİMİN OLMADIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM. KATILMAMDAKİ AMAÇ SADECE YARIŞMAYI KAZANMAK DEĞİL GELECEKTE DE DURMADAN YAZABİLMEKTİR. TOPLUMUMUZUN YOK OLMAYA MAHKUM EDİLMİŞ GÜZELLİKLERİNE AYNA TUTABİLMEKTİR. SAYGILARIMLA.

    Cevaplamak için giriş yapın

Yorum Yapın

Yorum yapmak için buradan giriş yapmalısınız.